Service när du bor på Kultsjögården i Saxnäs.

Var kan du äta? Var lagar du bilen? Och om din hälsa tryter?

Att äta i Saxnäs

Marsfjällshandlarn

Handla din mat eller fika hos oss i Marsfjällshandlarn!

Vi har receptionen för Kultsjögården och vårt Fiskecentrum i Marsfjällshandlarn mitt i Saxnäs ungefär 300m västerut från Kultsjögården efter Vildmarksvägen. Marsfjällshandlarn är en livsmedelsbutik som säljer av Axfoods/Willys sortiment. Här kan du handla den mat och mycket annat som du behöver för din vistelse. Du hittar tex. mjölk-, chark- och tex renkött, djupfryst mat, bröd, frukt- och grönt, godis och snacks. Vi har även torrmat för uteäventyret. När du ändå är här kan du också passa på att ta en kopp nybryggt kaffe och njuta av nybakat bröd. Sommartid säljer vi även mjukglass och då går det bra att smaska på den på vår fina veranda som ligger på baksidan av butiken- vid sjökanten på Insjön och med vacker utsikt mot Satsfjället.

I butiken säljer vi också uteutrustning, kläder- såsom sockar, mössor, vantar och underställ, souvenirer, biltillbehör och annat som kan vara bra att ha medans du bor hos oss.

Bensin och drivmedel: Utanför butiken har vi en drivmedels-station där du kan tanka med kort dygnet runt.

I Marsfjällshandlarn är vi också ombud för Apoteket, Systembolaget, Svenska Spel, Postnord, Bussgods och DHL, vilket betyder att du kan beställa varor via webb, eller kundtjänst och få dina varor levererade hit till oss.

Butikens och receptionens öppettider varierar med säsong.

Restauranger:

  • Saxnäsgården: ca 500 m österut. Har dagens lunch, middag och a la carte. Öppettider kan variera med säsong
  • Marsfjäll Mountain lodge: Ta av vänster vid byns bussgarage 400m västerut. Har dagens lunch, pizza, dagens middag, a la carte. Öppettider kan variera med säsong.
  • Trappstegsforsen: Hamburgare. Ca 9 km österut mot Vilhelmina. Har främst öppet sommartid men säsongen kan förlängas mot vår och höst.

Har du problem med bilen eller skotern?

Mimek: Den mekaniska verkstaden i byn. De utför service och reparationer av bilar, snöskotrar, ATV, båtmotorer och mycket mer. De är också däckverkstad med billyft och utrustning för däckservice och lagning av punktering. I deras butik kan du hitta också bland annat hitta drivremmar, olja, tändstift och reservdelar.

Har du hälsoproblem

  • Behöver du medicinsk rådgivning? Ring tel: 1177
  • Vid allvarliga akuta medicinska besvär ring tel: 112
  • Inne i butiken Marsfjällshandlarn finns en hjärtstartare just innanför entren.
  • Marsfjällshandlarn i Saxnäs är Apoteksombud: Här finns vissa receptfria mediciner, gaslindor och omläggningsmateriel som du kan behöva för egenvård.
  • Distriktsköterska finns i Saxnäs, vanligen måndagar och torsdagar. Telnr: 090-7859313 Du kan ringa månd, onsd, torsd och fredag. Mottagningstid efter överenskommelse.
  • Hälsocentral finns i Vilhelmina (90km): 07.30-16,30. Tel med återuppringning: 090-7859125
  • Lasarett finns i Lycksele (220km) Tel växel: 090-7850000