Kultsjögården / Fiskecentrum Saxnäs är mötesplatsen för fiskare, jägare och människor från när och fjärran. Passionen för naturen och områdets alla möjligheter genomsyrar atmosfären på vår anläggning. 

Vi erbjuder naturupplevelser för alla under hela året. Fiskearrangemang, fjällvandring, småviltsjakt efter ripa och skogsfågel, skotersafari, turskidåkning och längdskidåkning. Här finns en mångfald aktiviteter för alla, gammal som ung, under alla fjällets årstider. 

Inom fiske kan vi erbjuda det mesta. Flugfiska i kristallklara kvoterade vatten, som övre Fiskonbäcken och Ransarån, utforska någon av områdets sjöar och vattendrag eller vinterfiska röding. Vi skräddarsyr ditt fiskeäventyr efter önskemål och erbjuder guidning för såväl den erfarne,
familjen, kompisgänget eller nybörjaren. Vi erbjuder också både nybörjarkurser och avancerade kurser i flugfiske mot förfrågan.Vår ambition är att vara din vägvisare till spännande, intressanta och berikande upplevelser i vår fantastiska fjällvärld.

Kultsjögården/Fiskecentrum i Saxnäs verksamhet är beroende av friska ekosystem. Vi strävar ständigt efter att kunna bedriva en hållbar turismverksamhet och har ett nära samarbete med Länsstyrelsen, ortsbefolkning, samebyar och andra aktörer. Vi vill ha friska vatten/skogar, rikt djur- och växtliv samt ett gott samvete. Vi stödjer Älvräddarna och Öringsakademien, vi har även miljöcertifierad el från Tranås energi.