Kultsjögården

Kultsjögården i Saxnäs ligger längs den välkända Vildmarksvägen mitt i den vackra fjällbyn i Marsfjällen. Här kan du välja att bo i större eller mindre fjällstugor, fjäll-lägenheter eller vandrarhemsrum. För den större gruppen finns fjällvåningen med 17 bäddar i 7 rum.
Ett boende med självhushåll som passar om du vill ha nära ut till skid- och skoterspår, till fisket, fjällvandringen eller om du vill bara vara och njuta av våra vackra omgivningar och sevärdheter.

Hos oss har du tillgång till utrustade kök för självhushåll. Alla sängar vi hyr ut är utrustade med täcke och kudde. Tillgång till gemensam tvättmaskin och torkrum. Gemensam grillplats finns på ute på gården. Wifi ingår. Slutstädning av rummen och stugorna ingår ej i priset.  

Receptionen hittar du i vår lanthandel Marsfjällshandlarn. ca 300 m från Kultsjögården. Den är bemannad under butikens öppettider. Här kan du handla de matvaror du behöver och tanka bilen medans du bor hos oss. I Marsfjällshandlarn. finner du vårt Fiskecentrum där du kan hitta souvenirer, uteutrustning, få tips och råd för din vistelse. Vår ambition är att vara din vägvisare till spännande, intressanta och berikande upplevelser i vår fantastiska fjällvärld såväl sommar som vinter. 

Vi är tacksamma om du hör du av dig i god tid om du beräknar att anlända efter receptionens stängning.

Läs mera om våra olika boende nedan:

Fjäll-lägenheter med stor glasad veranda på Kultsjögården

Fjällägenheter med stugkänsla och privat glasad veranda på Kultsjögården. Här bor du i en av två liknande lägenheter på ca 60kvm. I den ena av lägenheterna finns en braskamin där du kan tända en värmande brasa.

Köken i de bägge lägenheterna är stora, bekväma och de är välutrustade med matbord, stolar, spis, kyl, frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost och husgeråd. Allrummen har en soffa, fåtölj och en TV skärm med Chromecast. Bägge lägenheterna har 2 sovrum. Det ena sovrummet har dubbelsäng och det andra har familjesäng med den undre sängen lite bredare. I lägenheterna har du privat toalett och dusch. De privata glasade verandorna ligger i söderläge mot Insjön och Satsfjället. Ute på gården kan du umgås vid en gemensam grillplats.

Fjällägenhet 9  når du från Kultsjögårdens huvudentre och den har en lite ljusare inredningsstil.

Fjälllägenhet 10 Här har du privat ingång utifrån på ena gaveln av Kultsjögården. Lägenheten ger en mysig fjällkänsla med sin braskamin och trä inredning.

Vandrarhem på Kultsjögården

Ett-, två-, tre- eller fyr-bäddsrum på Kultsjögårdens övervåning. Från vandrarhemmet kan du gå ut på en gemensam balkong i söderläge med utsikt mot Insjön och Satsfjället. Ute på gården finns en gemensam grillplats.

Här får du tillgång till generösa gemensamma ytor. I matrummet finner du tre matbord och köket är utrustat med spis, kyl, frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare och husgeråd. Allrummet har en skön skinnsoffa och TV. I korridoren finns gemensamma toaletterna och dusch. De olika rummen har lite olika utrustning. I ett- och två-bädds-rummen hittar du sängar på golvet. Fyr-bäddsrummet har våningssängar och i tre-bäddsrummen finns både en enkelsäng och en våningssäng. Det finns tillgång till tvättmaskin och torkrum i angränsande byggnad.

Längan på Kultsjögården

Längan är vår “radhuslänga” på Kultsjögården. Ett prisvärt boende med egen ingång för upp till 4 personer. Utanför på loftgången har du din veranda med ett bord med bänk för varje lägenhet. Här kan du umgås med andra gäster och njuta av den friska fjäll-luften.

Du har här ett privat kök/matrum utrustat med trinettkök, 2 kokplattor, kylskåp, diskbänk, micro, vattenkokare och kaffebryggare. Matplatsen har köksbord, soffa, stolar. I lägenheten har du ett privat tvättställ. Sovrummet består av 4 bäddar i våningssängar. I Längan finns gemensamma toaletter, dusch, frys, tvättmaskin och torkrum som du når vi loftgången.

Fjällstugor 4-bäddar på Kultsjögården

Fjällstugor 4-bäddar ligger på baksidan av Kultsjögården. I dessa stugor bor du privat med självhushåll. På din veranda i söderläge kan du njuta av solen under vackra sommar- och vinterdagar.

Du har ett eget utrustat kök med spis, kyl, micro, kaffebryggare, vattenkokare och husgeråd. Matplatsen har köksbord, kökssoffa och stolar. Inne i stugan har du en privat toalett och dusch. Stugorna har 2 sovalkover med våningssängar. Du har tillgång gemensam grillplats ute på gården. Tvättmaskin, torkrum och frys finns i angränsande byggnad.

Timmerstugor med braskamin i Saxnäs

Timmer-stugor 4-6 bädds med braskamin i Saxnäs. Dessa sutugor ligger ca 700m från Kultsjögården nära där du har en bedårande utsikt över Kultsjön mot Marsfjällen.

Här bor du i privatägda stugor, där utrustningen kan skilja mellan de olika stugorna. Gemensamt för stugorna är att alla har kök med allrum och braskamin. I köken finns matbord och stolar, de är utrustade med spis, kyl, frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare och husgeråd som kan variera. Allrummen har soffor/ fåtöljer och TV. Toalett med dusch och bastu finns i alla timmerstugor (utom i Älgen 1 där bastun är borttagen). De alla har två sovrum med varierande enkel- eller våningssängar.

Tillval

  • Beställ utstädning, helst i samband med att du gör din bokning och senast ett dygn innan din avresa. (Ej utstädad stuga efterdebiteras)
  • Det finns möjlighet att hyra bäddlinneset inklusive handdukar för din vistelse.
  • Köp till inbäddat bäddlinneset med handdukar.

Övrig information

  • Hundar är okej i de flesta av våra boende (ej Vargen), tänk på att ta med egna skålar och bäddar.
  • Inga hundar i möblerna.
  • Rökning inomhus är förbjudet, debiteras med saneringskostnad.
  • Om något går sönder skall detta meddelas till reception, senast vid utchecknings datum.