Kultsjögården

Kultsjögården i Saxnäs ligger längs den välkända Vildmarksvägen mitt i den vackra fjällbyn i Marsfjällen. Du kan välja att bo i större eller mindre fjällstugor, fjäll-lägenheter eller i vandrarhemsrum. För den större gruppen finns fjällvåningen med 14 bäddar i 5 rum.
Bo med självhushåll och ha nära ut till skid- och skoterspår, till fisket eller fjällvandringen.

För dig med elbil så har vi en laddbox (22kw ) med två uttag här på Kultsjögården.

Receptionen hittar du i vår lanthandel Marsfjällshandlarn som ligger ca 300 m västerut från Kultsjögården. Butikens öppettider varierar med säsong.

I Marsfjällshandlarn kan du handla de matvaror du behöver och tanka bilen medans du bor hos oss. Vill du ha det extra bekvämt så kan du ringa eller maila oss en handlingslista (inkl telnr) så har du din kyl välfylld när du anländer.

I Marsfjällshandlarn har vi också vårt Fiskecentrum där du kan hitta souvenirer, uteutrustning, få tips och råd för din vistelse. Vår ambition är att vara din vägvisare till spännande, intressanta och berikande upplevelser i vår fantastiska fjällvärld såväl sommar som vinter. 

Hör av dig och meddela oss i god tid, om du beräknar att anlända efter receptionens stängning.

Läs mer om våra olika boende nedan:

Fjäll-lägenheter med stugkänsla och stor privat glasad altan.

Här bor du på Kultsjögården i en av två liknande (stug-)lägenheter på ca 60kvm med egen glasad altan. I den ena av lägenheterna finns en braskamin där du kan tända en värmande brasa.

I bägge lägenheterna finns bekväma kök som är välutrustade med matbord, stolar, spis, kyl, frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost och husgeråd. Allrummen har en soffa, fåtölj och en TV skärm med Chromecast. Lägenheterna har två sovrum. Ena sovrummet har dubbelsäng och det andra har familjesäng med den undre sängen lite bredare. Du har privat toalett/dusch och egen glasad altan som ligger i söderläge mot Insjön och Satsfjället. Ute på gården kan du umgås vid en gemensam grillplats.

  • Fjällägenhet 9  når du från Kultsjögårdens huvudentre och den har en lite ljusare inredningsstil.
  • Fjälllägenhet 10 Här har du privat ingång på ena gaveln av Kultsjögården. Lägenheten ger en mysig fjällkänsla med sin braskamin och trä inredning.

Fjällvåning 5 sovrum14 bäddar

Fjällvåning med 5 sovrum och 14 bäddar (ca 100kvm). Passar perfekt för skotergänget, kompisgänget, fiskeklubben, skidlägret, familjen, företaget eller en skolklass.

Här har ni gott om utrymme att umgås. I matrummet finns tre matbord, köket är utrustat med spis, kyl, frys, micro, brödrost, kaffebryggare, vattenkokare och de husgeråd ni kan tänkas behöva. Allrummet har en skön hörn-skinnsoffa och TV. Det finns 2 toaletter och duschrum. 2-bäddsrummen har sängar på golvet. 3-bäddsrummen har en våningssäng och en enkelsäng, 4-bäddsrummet har våningssängar. Sängarna är utrustade med täcke och kudde. Från Fjällvåningen kan du gå ut på balkongen i söderläge med utsikt mot Insjön och Satsfjället. Ni har tillgång till gemensam tvättmaskin och torkrum i angränsande byggnad på gården. Gemensam grillplats finns på ute på gården.

Vandrarhem på Kultsjögården

Ett-, två-, tre- eller fyr-bäddsrum på Kultsjögårdens övervåning. Från vandrarhemmet kan du gå ut på en gemensam balkong i söderläge med utsikt mot Insjön och Satsfjället. Ute på gården finns en gemensam grillplats.

När du bor i vandrarhemmet på Kultsjögården har du tillgång till trevliga och generösa gemensamma utrymmen. Tre matbord finns i matrummet. Allrummet har en skön skinnsoffa och TV. Köket är välutrustat med spis, micro, kaffebryggare, vattenkokare och annat du kan tänkas behöva under din vistelse. I korridoren finns gemensamma toaletterna och duschen. Det finns 5 rum som är olika stora. Ett- och två-bädds-rummen har sängar på golvet, fyr-bäddsrummet har våningssängar och i tre-bäddsrummen finns det både en enkelsäng och en våningssäng. Du har tillgång till tvättmaskin och torkrum i angränsande byggnad.

Längan på Kultsjögården

Längan är vår “radhuslänga” på Kultsjögården. Ett prisvärt boende med egen ingång för upp till 4 personer. Utanför på loftgången har du din veranda med ett bord med bänk för varje lägenhet. Här kan du umgås med andra gäster och njuta av den friska fjäll-luften.

Du bor här i en liten stuglägenhet i Längan med ett eget privat kök/matrum utrustat med trinettkök, 2 kokplattor, kylskåp, diskbänk, micro, vattenkokare och kaffebryggare. Matplatsen har köksbord, en liten soffa och stolar. I lägenheten finns också ett privat tvättställ. Sovrummet består av 4 bäddar i våningssängar. Via loftgången når du till toaletter, duschar, frys, tvättmaskin och torkrum.

Fjällstugor 4-bäddar på Kultsjögården

Fjällstugor 4-bäddar som ligger på baksidan av Kultsjögården. I dessa stugor bor du privat med självhushåll. På din veranda i söderläge kan du njuta av solen under vackra sommar- och vinterdagar.

I dessa stugor finns kök utrustat med spis, kyl, micro, kaffebryggare, vattenkokare och husgeråd. Matplatsen har ett köksbord, kökssoffa och stolar. Inne i stugan finns privat toalett/dusch och 2 sovalkover med våningssängar. Gemensam grillplats finns ute på gården. Tvättmaskin, torkrum och frys finns i angränsande byggnad.

Timmerstugor med braskamin i Saxnäs

Timmer-stugor 4-6 bädds med braskamin i Saxnäs. Dessa stugor ligger ca 700m från Kultsjögården. De ligger invid Kultsjön där du har en bedårande utsikt över sjön mot Marsfjällen.

Här bor du i privatägda parstugor, där utrustningen kan skilja mellan de olika stugorna. Gemensamt för stugorna är att alla har kök med allrum och braskamin. Köken har matbord, stolar och de är utrustade med spis, kyl, frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare och husgeråd som kan variera mellan stugorna. Allrummen har soffor/ fåtöljer och TV. Toalett med dusch och bastu finns i alla timmerstugor (utom i Älgen 1 där bastun är borttagen). De alla har två sovrum med varierande enkel- eller våningssängar.

Övrig information

  • Hundar är okej i de flesta av våra boende (ej Vargen), tänk på att ta med egna skålar och bäddar.
  • Inga hundar i möblerna.
  • Rökning inomhus är förbjudet, debiteras med saneringskostnad.
  • Om något går sönder skall detta meddelas till reception, senast vid utchecknings datum.

Tillval

  • Boka slutstädning minst 1 dygn före avresa.
  • Hyr linnepaket med handdukar
  • Boka inbäddning av sänglinne.
  • Vi driver även Marsfjällhandlarn– lanthandeln i byn. Hos oss kan du handla den mat ni behöver för er vistelse. Vill du ha det extra smidigt när du anländer? Då kan vi packa ihop en matkasse till er så att er kyl är välfylld när ni anländer. Ring 0940-70016 eller maila oss en handlingslista inkl kontaktuppgift.

Övrig information

Du bor här med självhushåll men det finns 2 restauranger i byn ca 500-700 meter från Kultsjögården.