Skoter i Saxnäs- ett av Sveriges snösäkraste områden

Njut av våra skoterleder och ta dig enkelt ut i de vita vidderna. Vare sig du vill ta snöskotern ut till nån fiskesjö eller om det är självaste skoteråkningen som är målet kan Saxnäs med omnejd erbjuda dig vad du vill ha.

Från Kultsjögården kan du köra skoter direkt ut på ringleden som går ute på Insjön och som vidare tar dig ut i fjällterrängen. På Kultsjögården så går det bra att parkera skoter och släp ut på gården. Blir det trångt på gårdsplanen, så kontakta oss gärna.

Att tänka på vid skoterkörning

Du bör respektera skoterleder och kalhyggen samt de förbudsområden som finns här i området och även respektera det jobb som läggs ner för att hålla lederna fina. Ifall du möter skidåkare ute på skoterlederna måste ta hänsyn och sänka hastigheten.

Innan du ger dig ut är det viktigt att du tar reda på vilka regler som gäller eftersom det i en del av området finns allmänna skoterleder där du får köra enbart på lederna. I andra regleringsområden gäller totalt skoterförbud för allmänheten. I andra områden är det i stort sett fritt att åka snöskoter. 

Viktigt att du alltid tänker på att visa hänsyn till andra trafikanter, människor i området, natur och djur. Dels för att det ska vara säkert för både dig och andra samt för att vi ska kunna behålla de fina möjligheterna till skoterkörning som finns. Information hittar du på respektive kommunens webbsida, lokala skoterledkartor, länsstyrelsen eller genom att fråga.

I Saxnäs går det bra att hyra skoter i Saxnäs via South Lapland snowmobile. De erbjuder södra Lapplands bredaste utbud av hyrskotrar – allt från lugnt och stilla till det allra häftigaste. Eftersom de finns här i Saxnäs kan de ordna att skotern står vid din bokade stuga när du ankommer, ange det önskemålet vid bokning. De är diplomerade snöskoteruthyrare med 25 års erfarenhet inom snöskoter så du kan känna dig trygg att hyra via dem.

Vill du läsa mer om regler vid skoterköring LÄS HÄR och här kan du få 6 tips för en trygg snöskotertur.

Ta er runt i byn


Hitta ditt boende – läs om våra olika alternativ HÄR

Vilka aktiviteter är du intresserad av?