Vare sig du tar snöskotern ut till fiskevatten eller om det är själva körningen som är målet kan Saxnäs med omnejd erbjuda dig vad du vill ha. Har du med dig egen skoter hör gärna av dig innan så kan vi berätta var det är bäst att parkera långa släpvagnar och skotrarna för att det blir smidigt för alla.

När du bor hos oss på Kultsjögården kan du köra direkt ut på ringleden som går ute på Insjön. Vi rekommenderar att du hyr skoter i Saxnäs via South Lapland snowmobile. De erbjuder södra Lapplands bredaste utbud av hyrskotrar – allt från lugnt och stilla till det allra häftigaste. Eftersom de finns här i Saxnäs kan de ordna att skotern står vid din bokade stuga när du ankommer, ange det önskemålet vid bokning. De är diplomerade snöskoteruthyrare med 25 års erfarenhet inom snöskoter så du kan känna dig trygg att hyra via dem.

Att tänka på vid skoterkörning

Viktigt att tänka på vid skoterkörning är att visa hänsyn till andra trafikanter, människor i närområdet, natur och djur. Dels för att det ska vara säkert för både dig och andra samt för att vi ska kunna behålla de fina möjligheterna till skoterkörning som finns. Innan du åker ut ta reda på var du får köra och när. Information hittar du på respektive kommunens webbsida, lokala skoterledkartor, länsstyrelsen och genom att fråga lokalbefolkningen.

Vill du läsa mer om regler vid skoterköring LÄS HÄR och här kan du få 6 tips för en trygg snöskotertur.

Ta er runt i byn


Hitta ditt boende – läs om våra olika alternativ HÄR

Vilka aktiviteter är du intresserad av?