Skoter i Saxnäs- ett av Sveriges snösäkraste fjällområden

Vill du köra snöskoter ut till någon fjällsjö eller är det självaste skoteråkningen som är ditt mål?

Här i Saxnäs och Marsfjällen kan vi erbjuda dig det du vill ha!

På våra skoterleder tar du dig enkelt ut i de vita vidderna och upp mot fjällen eller ut till sjöarna. Runt Saxnäs finns ringleden som går runt byn ute på Kultsjön och Insjön. Från den finns det leder som tar dig vidare in mot Marsfjällen, Borgafjäll, Gitsfjället, Klimpfjäll mm.

Kör du skoter för friåkningens skull? I så fall erbjuder terrängen runt Saxnäs skön myrsurf på puderdränkta vidder, skogsåkning uppför branter där din körteknik sätts på prov i utmanande branta raviner och hängdrivor.

När du bor hos oss på Kultsjögården kan du köra skoter direkt ut på ringleden som går ute på Insjön. Därifrån kan du vidare lätt ta dig till vår butik Marsfjällhandlarn för att fylla bensintanken, komplettera pimpelutrustning eller bara för att dricka en kopp nybryggt kaffe.

Din skoter och ditt släp parkerar du ute på gården. Blir det trångt på gårdsplanen, så ta gärna kontakt med oss.

Skoterledsavgift 2022

Eftersom vi sköter våra skoterleder i Saxnäs genom ideellt arbete, är vi tacksamma om du lämnar ett bidrag till skötseln av spåren.

Swisha Saxnäs Spår på 123-1371475

  • Weekend/skoter 200:-
  • Familj 600 kr:-/säsong
  • Enskild/skoter 400:-/säsong

Att tänka på vid skoterkörning

När du kör skoter är det viktigt att du kör med respekt för våra skoterleder och det jobb som läggs ner för att hålla lederna fina. Respektera också de förbudsområden och kalhyggen som finns här i området. Ifall du möter skidåkare ute på skoterlederna måste du ta hänsyn och sänka hastigheten.

Innan du ger dig ut är det viktigt att du tar reda på vilka regler som gäller eftersom det i en del av området finns allmänna skoterleder där du får köra enbart på lederna medans det i andra regleringsområden gäller totalt skoterförbud för allmänheten. I andra områden är det i stort sett fritt att åka snöskoter. 

Tänk alltid på att visa hänsyn till andra trafikanter, människor i området, natur och djur. Dels för att det ska vara säkert för både dig och andra samt för att vi ska kunna behålla de fina möjligheterna till skoterkörning som finns. Mera information kan du hitta på respektive kommunens webbsida, lokala skoterledkartor, länsstyrelsen eller genom att fråga.

I Saxnäs hyr du skoter hos South Lapland snowmobile. De erbjuder södra Lapplands bredaste utbud av hyrskotrar – allt från lugnt och stilla till det allra häftigaste. Eftersom de finns här i Saxnäs kan de ordna att skotern står vid din bokade stuga när du ankommer, ange det önskemålet vid bokning. De är diplomerade snöskoteruthyrare med 25 års erfarenhet inom snöskoter så du kan känna dig trygg att hyra via dem.

Vill du läsa mer om regler vid skoterköring? LÄS HÄR. Här kan du få 6 tips för en trygg snöskotertur.

Ta er runt i byn


Hitta ditt boende – läs om våra olika alternativ Boende

Vilka aktiviteter är du intresserad av?