Marsfjälls Handelscenter AB

Om oss- Mats, Eva och Therese Byström äger och driver Marsfjällshandelscenter AB. Företaget består av tre delar: Marsfjällshandlarn- Lanthandeln i Saxnäs. Kultsjögården- Fjällstugor och Vandrarhem samt Fiskecentrum i Saxnäs. Företaget har fyra “året-runt” anställda. Vid säsongstoppar utökar vi vår personalstyrka.

Inne i Marsfjällshandlarn samordnar vi de tre verksamheterna.

Kultsjögården – ditt hem i fjällen

På Kultsjögården har vi uthyrning av 87 bäddar i Saxnäs. Du kan välja att bo i fjällstugor, fjällägenheter, vandrarhem eller i privatägda stugor alla med olika standard och storlek.

Kultsjögårdens reception hittar du inne i Marsfjällshandlarn mitt i Saxnäs ungefär 300 m västerut efter Vildmarksvägen. Här hämtar du din nyckel, betalar och checkar ut ditt boende om inget annat är avtalat. Receptionen har vi bemannad under butikens öppettider och varierar därmed efter säsong. Om du kommer på annan tid är det bra om du meddelar oss i god tid innan din ankomst. Här kan du läsa mera om våra olika BOENDE

Har du en egen stuga i området och vill hyra ut den genom oss-hör gärna av dig.

Fiskecentrum Saxnäs

Fiskecentrum i Saxnäs hittar du också inne i Marsfjällshandlarn. Inne i Fiskecentrum arbetar vi med fiske- och jaktarrangemang, förmedlar jakt- och fiskekort samt administrerar fisketillstånd. Här kan du hitta fiske- och friluftsutrustning, myggmedel, fjällkartor och mycket mera som kan vara bra att ha under din vistelse. Sortimentet förändrar vi efter säsong. Under sommaren finns här guider att rådfråga om våra kvoterade fiskevatten, bästa fisket för dagen. Du kan också förboka en fiskeguide för att höja din fiskeupplevelse när du är här i Saxnäs

Varje förmiddag under sommarsäsongen har vi utlottning på fiskekort på den kvoterade flugfiskesträckan av Nedre Ransarån.

Vi har en båt för uthyrning i Insjön.

Du hittar Marsfjällshandlarn mitt i byn Saxnäs, från Kultsjögården ungefär300 m västerut efter Vildmarksvägen. Vi är livsmedelsbutik, lanthandel i kedjan Handlar’n vilket betyder att vi har tillgång till delar av Axfoods/Willys sortiment. Så hos oss kan du handla den mat du behöver för din vistelse.

Vi säljer kläder, souvenirer, biltillbehör och annat som kan vara bra att ha medans du bor hos oss. Utanför butiken har vi en drivmedels-station där du kan tanka med kort dygnet runt. Marsfjällshandlarn är ombud för Svenska spel, Postnord, Bussgods, Bring, DHL och är även ombud för Apoteket samt Systembolaget, vilket betyder att du kan beställa varor via webb, kundtjänst och få dina varor levererade hit.

Butikens och receptionens öppettider varierar med säsong.

Kontaktinformation till Kultsjögården, Fiskecentrum och Marsfjällshandlarn hittar du här

Hitta till oss

Saxnäs ligger i Vilhelmina kommun, Lapplands landskap och Västerbottens län. Det är cirka fem mil till norska gränsen fågelvägen. Nedan syns Vandrarhemmets placering och receptionen hittar du hos Marsfjällshandlarn som ligger några hundra meter västerut.

Sträckan till Stockholm är knappt 80 mil och till Göteborg drygt 114 mil. Det tar ungefär 4 timmar att köra till Saxnäs från Östersund, Umeå och Örnsköldsvik. Kör till Vilhelmina och kör sedan västerut på Vildmarksvägen i cirka en timme så är du framme i Saxnäs.

Kultsjögården ligger mitt i Saxnäs och har nära till lanthandeln Marsfjällshandlarn med mack.


Närmaste Flygplats finns i Vilhelmina South Lapland Airport


Närmaste Tågstationer hittar du i Umeå, Östersund och även i Vilhelmina när inlandsbanan trafikeras sommartid.

Hyrbilar hittar du hos:

Bil & Fritid (Vilhelmina) Tel: 0940 122 60

Hitta ditt boende – läs om våra olika alternativ HÄR

Vilka aktiviteter är du intresserad av?