Marsfjälls Handelscenter AB

Om oss- Mats, Eva och Therese Byström äger och driver Marsfjällshandelscenter AB. Företaget består av tre delar: Marsfjällshandlarn- Lanthandeln i Saxnäs, Kultsjögården och Fiskecentrum i Saxnäs. Företaget har fyra “året-runt” anställda. Vid säsongstoppar utökar vi vår personalstyrka.

Inne i Marsfjällshandlarn samordnar vi de tre verksamheterna.

Kultsjögården – ditt hem i fjällen

På Kultsjögården kan du välja att bo i fjällstugor, fjällägenheter, vandrarhem eller i privatägda stugor alla med olika standard och storlek. Totalt 87 bäddar finns för uthyrning i Saxnäs.

Kultsjögårdens reception hittar du inne i Marsfjällshandlarn mitt i Saxnäs ungefär 300 m västerut efter Vildmarksvägen. Här hämtar du din nyckel, betalar och checkar ut ditt boende om inget annat är avtalat. Receptionen är bemannad under butikens öppettider och varierar efter säsong. Anländer du sent så är det bra om du meddelar oss det i god tid. Här kan du läsa mera om våra olika BOENDE

Har du en egen stuga i området och vill hyra ut den genom oss-hör gärna av dig.

Fiskecentrum Saxnäs

Fiskecentrum i Saxnäs hittar du inne i Marsfjällshandlarn. I Fiskecentrum säljer vi fiske- och jaktarrangemang och förmedlar jakt- och fiskekort. Här kan du hitta fiske- och friluftsutrustning, myggmedel, fjällkartor och mycket mera som kan vara bra att ha under din vistelse. Sortimentet förändrar vi efter säsong. Under sommaren finns här guider att rådfråga om våra kvoterade fiskevatten och om bästa fisket för dagen. För att förhöja din fiskeupplevelse kan du förboka en fiskeguide hos oss.

Varje förmiddag under sommarsäsongen har vi utlottning på fiskekort på den kvoterade flugfiskesträckan av Nedre Ransarån.

Vi har en båt för uthyrning i Insjön.

Marsfjällshandlarn

Du hittar Marsfjällshandlarn mitt i byn Saxnäs ungefär 300m västerut från Kultsjögården efter Vildmarksvägen. Vi är livsmedelsbutik, lanthandel i kedjan Handlar’n vilket betyder att vi säljer delar av Axfoods/Willys sortiment. Så här hos oss kan du handla den mat du behöver för din vistelse.

Vi säljer kläder, souvenirer, biltillbehör och annat som kan vara bra att ha medans du bor hos oss. Utanför butiken har vi en drivmedels-station där du kan tanka med kort dygnet runt. Marsfjällshandlarn är ombud Apoteket, Systembolaget, Svenska Spel, Postnord, Bussgods och DHL, vilket betyder att du kan beställa varor via webb, eller kundtjänst och få dina varor levererade hit.

Butikens och receptionens öppettider varierar med säsong.

Kontaktinformation till Kultsjögården, Fiskecentrum och Marsfjällshandlarn hittar du här

Hitta till oss

Saxnäs ligger i Vilhelmina kommun, Lapplands landskap och Västerbottens län. Det är cirka fem mil till norska gränsen fågelvägen. Nedan syns Vandrarhemmets placering och receptionen hittar du hos Marsfjällshandlarn som ligger några hundra meter västerut.

Sträckan till Stockholm är knappt 80 mil och till Göteborg drygt 114 mil. Det tar ungefär 4 timmar att köra till Saxnäs från Östersund, Umeå och Örnsköldsvik. Kör till Vilhelmina och kör sedan västerut på Vildmarksvägen i cirka en timme så är du framme i Saxnäs.

Kultsjögården ligger mitt i Saxnäs och har nära till lanthandeln Marsfjällshandlarn med mack.


Närmaste Flygplats finns i Vilhelmina South Lapland Airport


Väljer du att resa med tåg?

De närmaste tågstationerna som trafikeras hela året finns i Umeå och Östersund. Inlandsbanan och tågstationen i Vilhelmina trafikeras sommartid. Tågresorna brukar kunna kompletteras med buss som tar dig ända fram till oss på Kultsjögården.

Hyrbilar hittar du hos:

Bil & Fritid (Vilhelmina) Tel: 0940 122 60