Kultsjögården – ditt hem i fjällen

Vi erbjuder egna fjällstugor, fjällägenheter och vandrarhemsbäddar samt förmedlar privatägda stugor till uthyrning. Har du en stuga i området och vill hyra ut den hör gärna av dig till oss. Kultsjögårdens reception hittar du hos Marsfjällshandlarn mitt i byn Saxnäs. Där hämtar du din nyckel och betalar samt checkar ut ditt boende om inget annat är avtalat.

Fiskecentrum Saxnäs

Arbetar med fiske- och jaktarrangemang, förmedlar jakt- och fiskekort samt administrerar fisketillstånd. Fiskecentrum Saxnäs hittar du numera hos Marsfjällshandlarn mitt i byn Saxnäs. 

Här finns fiske- och friluftsutrustning, fiske- och jaktkort, myggmedel och fjällkartor och dagligvarusortiment. Sortimentet förändras efter säsong. Personalen finns att rådfråga om våra kvoterade fiskevatten, bästa fisket för dagen eller vilka flugor som gäller just nu m.m.

Vi hyr ut båtar och utrustning. Här kan du också boka en fiskguide. Varje förmiddag under sommarsäsongen har vi utlottning på fiskekort på den kvoterade flugfiskesträckan av Nedre Ransarån.

Kontaktinformation hittar du här

Hitta till oss

Saxnäs ligger i Vilhelmina kommun, Lapplands landskap och Västerbottens län. Det är cirka fem mil till norska gränsen fågelvägen. Nedan syns Vandrarhemmets placering och receptionen hittar du hos Marsfjällshandlarn som ligger några hundra meter västerut.

Sträckan till Stockholm är knappt 80 mil och till Göteborg drygt 114 mil. Det tar ungefär 4 timmar att köra till Saxnäs från Östersund, Umeå och Örnsköldsvik. Kör till Vilhelmina och kör sedan västerut på Vildmarksvägen i cirka en timme så är du framme i Saxnäs.

Kultsjögården ligger mitt i Saxnäs och har nära till lanthandeln Marsfjällshandlarn med mack.
Närmaste flygplats finns i Vilhelmina South Lapland Airport
Närmaste tågstationer finns i Umeå, Östersund och även Vilhelmina när inlandsbanan trafikeras sommartid.

Hyrbilar hittar du hos:

Bil & Fritid (Vilhelmina) Tel: 0940 122 60