Saxnäs är välkänt för sin varierande terräng för längdskidåkning och den vackra utsikten som skidåkare belönas med varhelst de åker.  Alla de flitiga motionärerna och elitåkarna som åker här bidrar till en livlig längdskidåkningskultur i byn.

Områdets sammanhängande skidspår på totalt 19 km dras på natursnö och Saxnäs har dragna skidspår november till maj. Den elbelysta delen av spåren är 2,5 km lång. En favorit för många är bagarstugespåret som är en lättåkt slinga för hela familjen.

Turåkning utanför de preparerade spåren är en annan populär aktivitet och det går att åka längs skoterlederna om du vill ta dig längre ut och sedan gå på tur fritt i både skogsland och fjäll. Då råder vi dig att skriva färdmeddelande innan du lämnar Kultsjögården om du ska åka en tur utanför de dragna spåren.

Spårpass

För att Saxnäs ska fortsätta kunna erbjuda bra skidspår ber vi er att köpa spårpass då ni åker skidor här i området. Du kan swisha betalningen till 123 671 38 38 eller Postgironummer: 170 149 – 9

Dag 50 kr

Vecka 200 kr

Årskort 500 kr

Saxnäs spår är en del av Saxnäs Idrotts- och Bygdeförening (SIBF) som är en ideell förening som arbetar med att utveckla och underhålla skidspårs- och skoterledssystemen i Saxnäs. Förutom sponsring från företag och privatpersoner så är ditt bidrag genom skidspårspass avgörande för oss i Saxnäs.